Утисци посетилаца сајма: Чиме су пријатно изненађени, а шта замерају произвођачима?

На Међународном сајму аутомобила у Београду, посетиоци су се највише интересовали за најскупље моделе попут KTM-овог “x-bow GT-XR”, али све су траженији и електрични аутомобили.


Међу најпопулатрнијим “струјашима” је и MG4, који је Ацоцијација аутомобилских новинара прогласила аутомобилом године.

Посетиоци, како из Београда и Србије, тако и из региона, углавном су задовољни понудом. Давор Драгаш из Београда каже да планира да купи аутомобил на кредит, и додаје да је изненађен.

“Понуда је интересантна. Очекивао сам мање модела, а заправо их има више. Што се тиче цена, изгледа да се у аутомобилској индустрији не прати тренд кризе, али све зависи од свачијег буџета”, рекао је он.

Било је и оних који нису у потпуности задовољни понудом, те је Александар из Београда за Тањуг истакао замерку да су мотори прилично мале запремине, али да ипак постоји начин да се купи аутомобил по релативно повољним условима.

“Сад је то прилично лакше, банке су спустиле камаптне стопе, што значи да понуда може да буде јако повољна. Заинтересован сам за нови аутомобил, уз кредит и учешће од 30 одсто, могао бих да издвојим до 20.000 евра”, каже Александар.

Посетиоци свакога дана могу да погледају велики број аутомобила, најпознатијих брендова, као што су Mazda, Nissan, MG, Škoda, Subaru, Isuzu, Toyota, Honda, Opel, Peugeot, Suzuki, Fiat, Abart, Jeep, Alfa Romeo, Citroen, Chery, Ford, Hyundai, Dacia, Renault, Kia, Volvo, Geely, Lynk&Co, и други.

У хали 4 посетиоцима су моделе мотоцикала АТВ возила и скутера представили BMW, Honda, KTM, Kawasaki, Suzuki, Motomorini, SYM, Yamaha, Ducati, Benelli, Zontes, QJ Motor, Kymco, Keeway, Polaris, Indian, Triumph, Husqvarna, GASGAS, Jawa, Linhai, Malaguti, CAN AM, Odes, Segway, Loncin, Voge, Peugeot, Peda, Kove.

Радно време сајма је од 10 до 20 сати, а траје до среде, 27. марта, када ће капије за посетиоце бити отворене од 10 до 19 сати.

Извор: Tanjug.