Важно је знати

Међународна возачка дозвола
Дозвола за управљање туђим возилом у иностранству

Зелени картон

Све што вас занима везано за ваш аутомобил

Љубав према четвороточкашима и двоточкашима је у крви. То разумеју само они који ту љубав имају у себи. Поред услуга које пружамо, ту смо за Вас да вам дамо увек користан савет који ће вам помоћи. 

Баци поглед на магазин

Важне информације

Најчешће постављена питања:

  • Технички преглед
  • Регистрација
  • Помоћ на путу

Технички преглед

Решите квар на свом аутомобилу у најкраћем временском периоду. Возачима су на располагању три дана за решавање неправилности. Можете и попити бесплатну кафу код нас и питати све што вас занима око могућности решавања проблема на вашем аутомобилу.

Врло једноставно. Позовите нас неколико дана раније како би урадили предтехнички преглед и обавестили вас шта је то што није у складу са прописима и шта је неисправно на вашем аутомобилу. Наравно, ова услуга је бесплатна.

Ако се деси да изгубите регистрациону налепницу или она буде оштећена и тиме неупотребљива, поступак добијања нове налепнице је доста једноставан, али потребно је и да издвојите одређену своту новца за уплату таксе и одговарајућих накнада.

Поступак израде нове саобраћајне је доста једноставан, али ћете морати издвојити и време и одређени износ за плаћање такси и накнаде.

Прво што је потребно код губитка саобраћајне јесте да што пре пријавите нестанак саобраћајне у муп и да приложите захтев за издавање нове собраћајне и уз личну карту.

Регистрација

Процедура регистрације је нормална ако је регистрација возила истекла до 30 дана. Ако је регистрација истекла више од 30 дана по закону сте у обавези да вратите таблице и саобраћајну и да Вам се издају нове таблице и саобраћајна, што прави додатни трошак. Додатни трошак чине цена нових регистарских таблица и цена саобраћајне дозволе.

Ауто са затамњеним стаклима може уредно да прође технички преглед и сасвим нормално региструје. Само је важно да су стакла затамњена у складу са прописима и да за то постоји атест. Атесте радимо сваког четвртка, али је најбоље да се најавите раније. 

Аутомобил, мотрцикл, комби можете регоистровати 30. дана пре истека важеће регистрације. Подношењем захтева за регистрацију возила месец дана пре истека важеће, неће доћи до промене на регистрацијоној налепници и обавезној полиси осигурања од аутоодговорности.

Да би се обавила регистрација возила без присуства власника морате имати оверену пуномоћ код нотара. Овлашћење за управљање возилом даје власник возила. У пуномоћи прецизно се наводе подаци власника возила, подаци лица коме се даје пуномоћ, подаци о возилу. Када поседујете овлашћење од власника возила регистрацију можете обавити без његовог присуства.

Помоћ на путу

Закон о безбедности саобраћаја на путевима јасно наглашава да је шлепање једино могуће до првог искључења са аутопута или мотопута што везује руке возачима у невољи. Jедино пакет помоћи на путу вам може понудити решење како не би бринеули шта радити кад вам се деси квар на возилу. 

Пакет осигурања зависи од тога колико дуго путујете, на којим рутама и да ли путујете по Србији или Европи. АМК Бачка је ту да вам да савет и понуди најбољи пакет осигурања за ваше потребе.

Пакети помоћи на путу су везани за лице и у било ком возилу да се налазите као возач или путник имате право на коришћење услуга.
Тим АМК Бачка вам је на услузи за сва питања, савете и помоћ.

Цене шлепања су и до 10 пута скупље уколико немате пакет. У ноћним сатима се и додатно наплаћује, а шлепаџије могу на лицу места да повећају цену. Полазимо и од тога да уопште имате новца код себе.

Зашто себи да дозволите стрес, нервозу и велике финансијске издатке када постоји решење са годишњим пакетом помоћи на путу.